Kunstenares
/

Mariska Kraai

 

Over mij

 

Mijn naam is Mariska Kraai.

Als zovelen was ik als kind al gek op tekenen en schilderen. Het drukke bestaan heeft dit echter even op een laag pitje gezet. Toch is het blijven knagen en in 2010 heb ik me aangemeld voor wat workshops tekenen, schilderen maar ook beeldhouwen om me op deze manier te oriënteren. 

Het werd al snel duidelijk waar mijn passie lag, schilderen en voornamelijk dieren.

Ieder dier zie ik als individu en zo probeer ik ze ook op het doek te krijgen. Ogen zijn voor mij heel belangrijk, deze geven een kijkje in de ziel. Een echt portret is pas geslaagd als ze je aankijken en ze je als het ware door de ruimte volgen.

2016  heb ik mijn eindcertificaat gehaald aan de vrije kunstacademie in Nunspeet. Als eindopdracht 5 monumentale doeken van 5 dieren uit de opvang die ik met mijn gezin tijdens onze reis door Zuid Afrika heb ontmoet. Alle 5 met een eigen verhaal over waar en hoe de mens invloed heeft gehad op ze. 

Titel: 'wegkijken kan niet meer"

Mijn stijl is modern/realistisch. Ik hanteer de stijl van de oude meesters en schilder van donker naar licht volgens het oude realisme. De achtergronden maken het modern, deze zijn vaak gevlekt waarmee ik het verleden en de hoop voor de toekomst probeer te laten zien.

Het meeste werk ik met olieverf omdat ik dit een mooie rijke structuur en glans vind geven.

Schilderen geeft rust en de mogelijkheid om de hectiek van het dagelijks leven even te vergeten en je te verplaatsen in een ander individu.